Žampionová omáčka

#Suroviny

  • [ ] 400 g
  • [ ] 2 lžíce
  • [ ] 250 ml smetany na vaření 12%
  • [ ] 20 g másla
  • [ ] citronová šťáva (podle chuti)
  • [ ] mletý kmín
  • [ ] mletý pepř
  • [ ] sůl

#Postup přípravy

  • [ ] 1 Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém másle spolu s citronovou šťávou 5-10 minut podusíme.
  • [ ] 2 Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín.
  • [ ] 3 Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce hladké mouky, vlijeme k žampionům a důkladně promícháme. Provaříme alespoň 15 minut. Pokud je třeba, můžeme přidat trochu mléka.
  • [ ] 4 Podáváme k vařenému masu a knedlíkům nebo jako samostatné jídlo s těstovinami.

Vyrobil tele1 2025